EKONOMI KEWANGAN & PERBANKAN ISLAM: Khutbah Muamalat : Larangan Bermuamalat Dengan Riba

BERSAMA PAUTAN UKHWAH


Ukhwah.com :: Top Blog

"Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang telah menciptakan (sekalian makhluk),Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhanmu Yang MAHA Pemurah,Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan,Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya."

(Al Alaq: Ayat 1-5)

Yang Sedang Membaca:

Yang Sudah Membaca : website analysis

UNGKAPAN RASA

"Semua harus berusaha sekadar kemampuannya bagi menghulur kepakaran dan apa jua yang dimilikinya bagi merealisasikan konsep amar ma'ruf nahi mungkar iaitu sama-sama mengajak kepada kebaikan dan melarang antara satu sama lain dari melakukan kejahatan.

Nasihat tidak semestinya hanya datang dari seorang yang lebih soleh dan sempurna, kerana semua tiada kita yang terlepas dari dosa. Namun, jangan sesekali menjadikan dosa kita penghalang dari usaha memperbaiki masyarakat. Jika itu berlaku, sedarilah ia hanyalah tipu daya Syaitan."

Sabtu, Julai 25, 2009

Khutbah Muamalat : Larangan Bermuamalat Dengan Riba

Sabtu, Julai 25, 2009


Insyaallah, dapat kiranya kita meluangkan sedikit masa mendengar dan mengambil ilmu dari khutbah yg di sampaikan mengenai larangan bermuamalat dengan riba. Tempoh khutbah ini lebih kurang 17 minit.

Semoga kita semua mendapat kesedaran dan manafaat darinya.

0 ulasan:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates