EKONOMI KEWANGAN & PERBANKAN ISLAM: Ekonomi Islam: Debat Ilmu Terhebat

BERSAMA PAUTAN UKHWAH


Ukhwah.com :: Top Blog

"Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang telah menciptakan (sekalian makhluk),Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhanmu Yang MAHA Pemurah,Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan,Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya."

(Al Alaq: Ayat 1-5)

Yang Sedang Membaca:

Yang Sudah Membaca : website analysis

UNGKAPAN RASA

"Semua harus berusaha sekadar kemampuannya bagi menghulur kepakaran dan apa jua yang dimilikinya bagi merealisasikan konsep amar ma'ruf nahi mungkar iaitu sama-sama mengajak kepada kebaikan dan melarang antara satu sama lain dari melakukan kejahatan.

Nasihat tidak semestinya hanya datang dari seorang yang lebih soleh dan sempurna, kerana semua tiada kita yang terlepas dari dosa. Namun, jangan sesekali menjadikan dosa kita penghalang dari usaha memperbaiki masyarakat. Jika itu berlaku, sedarilah ia hanyalah tipu daya Syaitan."

Khamis, Julai 17, 2008

Ekonomi Islam: Debat Ilmu Terhebat

Khamis, Julai 17, 2008
Sisipan video penuh 52 minit. Debat ilmu ekonomi yg boleh di ambil iktibar bagi mereka yg mahu berilmu dan lihat bagaimana ilmu itu dalam membantu kepada penjanaan hujah2 bernas dalam ruang lingkup tajuk perdebatan.


Tarikh : 15 July 2008
Tempat: DBP Kuala Lumpur
Masa : 9.00 malam
Tajuk : Hari ini Tubuh Kerajaan, Esok Turun Harga Minyak
PDebat 1:
Datuk Seri Anwar Ibrahim Penasihat PKR & PR
PDebat2 :
Datuk Ahmad Sabery Chik Menteri Penerangan Malaysia

0 ulasan:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates