EKONOMI KEWANGAN & PERBANKAN ISLAM: Ekonomi Islam: Syariat Yg Di Perlukan Sekarang

BERSAMA PAUTAN UKHWAH


Ukhwah.com :: Top Blog

"Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang telah menciptakan (sekalian makhluk),Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhanmu Yang MAHA Pemurah,Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan,Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya."

(Al Alaq: Ayat 1-5)

Yang Sedang Membaca:

Yang Sudah Membaca : website analysis

UNGKAPAN RASA

"Semua harus berusaha sekadar kemampuannya bagi menghulur kepakaran dan apa jua yang dimilikinya bagi merealisasikan konsep amar ma'ruf nahi mungkar iaitu sama-sama mengajak kepada kebaikan dan melarang antara satu sama lain dari melakukan kejahatan.

Nasihat tidak semestinya hanya datang dari seorang yang lebih soleh dan sempurna, kerana semua tiada kita yang terlepas dari dosa. Namun, jangan sesekali menjadikan dosa kita penghalang dari usaha memperbaiki masyarakat. Jika itu berlaku, sedarilah ia hanyalah tipu daya Syaitan."

Jumaat, Julai 04, 2008

Ekonomi Islam: Syariat Yg Di Perlukan Sekarang

Jumaat, Julai 04, 2008
Semasa melayar ruang internet untuk mencari bahan ilmiah, terjumpa dengan satu rencana video pendek berkenaan syariat yg agak menarik perhatian. Di sisipkan dini untuk dikongsi bersama agar mendapat manafaat darinya. Insyaallah.Kredit kepada "tedungselar" yg mengupload ke YouTube pada 22 September 2007.

0 ulasan:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates