EKONOMI KEWANGAN & PERBANKAN ISLAM: Ekonomi Islam: Bacaan Ilmu & Santai

BERSAMA PAUTAN UKHWAH


Ukhwah.com :: Top Blog

"Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang telah menciptakan (sekalian makhluk),Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhanmu Yang MAHA Pemurah,Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan,Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya."

(Al Alaq: Ayat 1-5)

Yang Sedang Membaca:

Yang Sudah Membaca : website analysis

UNGKAPAN RASA

"Semua harus berusaha sekadar kemampuannya bagi menghulur kepakaran dan apa jua yang dimilikinya bagi merealisasikan konsep amar ma'ruf nahi mungkar iaitu sama-sama mengajak kepada kebaikan dan melarang antara satu sama lain dari melakukan kejahatan.

Nasihat tidak semestinya hanya datang dari seorang yang lebih soleh dan sempurna, kerana semua tiada kita yang terlepas dari dosa. Namun, jangan sesekali menjadikan dosa kita penghalang dari usaha memperbaiki masyarakat. Jika itu berlaku, sedarilah ia hanyalah tipu daya Syaitan."

Isnin, November 10, 2008

Ekonomi Islam: Bacaan Ilmu & Santai

Isnin, November 10, 2008
AssalamualaikumBukan promosi, tapi inilah antara bahan bacaan menarik & santai disamping dapat mengambil sedikit ilmu dari pengalaman2 antara orang kita hormati taraf kedudukan mereka.

Buku subprime krisis pula adalah satu kajian yg dilakukan oleh Monash University yang menyaksikan akan ambang kejatuhan Sistem Kapitalis akibat ketamakan mereka dalam menakluki ekonomi berasaskan RIBA.

Insyaallah akan ana sisipkan disiri2 ilmuan ana disini apa2 perkataan dan nasihat yg berguna untuk kita bersama mengambil iktibar dan pengajaran.

Salam.

0 ulasan:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates