EKONOMI KEWANGAN & PERBANKAN ISLAM: Muamalat Islam: RIBA Dalam Konteks Semasa

BERSAMA PAUTAN UKHWAH


Ukhwah.com :: Top Blog

"Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang telah menciptakan (sekalian makhluk),Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhanmu Yang MAHA Pemurah,Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan,Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya."

(Al Alaq: Ayat 1-5)

Yang Sedang Membaca:

Yang Sudah Membaca : website analysis

UNGKAPAN RASA

"Semua harus berusaha sekadar kemampuannya bagi menghulur kepakaran dan apa jua yang dimilikinya bagi merealisasikan konsep amar ma'ruf nahi mungkar iaitu sama-sama mengajak kepada kebaikan dan melarang antara satu sama lain dari melakukan kejahatan.

Nasihat tidak semestinya hanya datang dari seorang yang lebih soleh dan sempurna, kerana semua tiada kita yang terlepas dari dosa. Namun, jangan sesekali menjadikan dosa kita penghalang dari usaha memperbaiki masyarakat. Jika itu berlaku, sedarilah ia hanyalah tipu daya Syaitan."

Sabtu, November 22, 2008

Muamalat Islam: RIBA Dalam Konteks Semasa

Sabtu, November 22, 2008
Assalamualaikum wbt

Bismillahirahmannirahim

Kali ini ana bawakan kepada pengujung untuk mendengar sedikit kuliah oleh Ustaz Zaharuddin Abd Rahman berkaitan perkara RIBA

Kulliyah ini sekitar 12 minit dan ambillah sedikit masa para pengunjung sekalian agar kita mendapat ilmu darinya mudah mudahan.

Semoga kita mendapat iktibar dari kulliyah di atas. Insyaallah.

Salam.

0 ulasan:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates