EKONOMI KEWANGAN & PERBANKAN ISLAM: Ekonomi Islam: Masa Untuk Lakukan Hijrah

BERSAMA PAUTAN UKHWAH


Ukhwah.com :: Top Blog

"Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang telah menciptakan (sekalian makhluk),Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhanmu Yang MAHA Pemurah,Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan,Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya."

(Al Alaq: Ayat 1-5)

Yang Sedang Membaca:

Yang Sudah Membaca : website analysis

UNGKAPAN RASA

"Semua harus berusaha sekadar kemampuannya bagi menghulur kepakaran dan apa jua yang dimilikinya bagi merealisasikan konsep amar ma'ruf nahi mungkar iaitu sama-sama mengajak kepada kebaikan dan melarang antara satu sama lain dari melakukan kejahatan.

Nasihat tidak semestinya hanya datang dari seorang yang lebih soleh dan sempurna, kerana semua tiada kita yang terlepas dari dosa. Namun, jangan sesekali menjadikan dosa kita penghalang dari usaha memperbaiki masyarakat. Jika itu berlaku, sedarilah ia hanyalah tipu daya Syaitan."

Isnin, Ogos 04, 2008

Ekonomi Islam: Masa Untuk Lakukan Hijrah

Isnin, Ogos 04, 2008
Bismillahirahmannirrahim

Assalamualaikum untuk para sahabat di luar sana.Ana sisipkan di sini video mengenai seorang pemuda yg dahulunya seorang penyanyi rock yg akhirnya telah mendapat hidayah dari Allah SWT dan kini telah menjadi seorang pendakwah yang disegani.Beliau ialah Ustaz Akil Hayy bekas penyanyi kumpulan rock DRiyadh era 90an.

Ikuti temuramah dan pesan beliau dalam video ini. Semoga kita mendapat manafaat darinya.Isyaallah.MASA UNTUK BERUBAH.

Salam.

0 ulasan:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates