EKONOMI KEWANGAN & PERBANKAN ISLAM: Ekonomi Islam: Salam Ramadhan Al Mubarak

BERSAMA PAUTAN UKHWAH


Ukhwah.com :: Top Blog

"Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang telah menciptakan (sekalian makhluk),Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhanmu Yang MAHA Pemurah,Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan,Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya."

(Al Alaq: Ayat 1-5)

Yang Sedang Membaca:

Yang Sudah Membaca : website analysis

UNGKAPAN RASA

"Semua harus berusaha sekadar kemampuannya bagi menghulur kepakaran dan apa jua yang dimilikinya bagi merealisasikan konsep amar ma'ruf nahi mungkar iaitu sama-sama mengajak kepada kebaikan dan melarang antara satu sama lain dari melakukan kejahatan.

Nasihat tidak semestinya hanya datang dari seorang yang lebih soleh dan sempurna, kerana semua tiada kita yang terlepas dari dosa. Namun, jangan sesekali menjadikan dosa kita penghalang dari usaha memperbaiki masyarakat. Jika itu berlaku, sedarilah ia hanyalah tipu daya Syaitan."

Isnin, September 01, 2008

Ekonomi Islam: Salam Ramadhan Al Mubarak

Isnin, September 01, 2008
Assalamualaikum w.b.t

Bismillahirrahmanirahim

Lama ana tak update sebab agak sibuk..hanya sempat update widget2 jek. Minggu lepas jadual full..balik kampung sahabat kahwin balik2 terus ke Kuala Lumpur untuk kursus Kewangan Islam Dari Perspektif Undang2.

Balik2 jek dah terus kena buat persiapan untuk menyambut kedatangan penghulu segala bulan Ramadhan Mubarak yg mulia ini.

Ni nyambil2 kejap buat wish kat semua pembaca blog nie. Semoga bertambah kukuh dan kuat iman dan amal kita dalam melaksanakan suruhan Allah ketika diberi kesempatan bernyawa di dunia yg fana ini. Semalam terawih yg pertama kat masjid tempat ana jemaah agak pact. Ketika sesi tazkirah di beritahu tengang segala kebaikan bulan ini. Antaranya:

1. 10 hari pertama penuh dengan KeRAHMATAN
2. 10 hari kedua penuh dengan KeAMPUNAN
3. 10 hari Terakhir KeLEPASAN DARI AZAB
4. Dimakbulkan Doa-doa
5. Ganjaran pahala yg berlipat GANDA
6. Peluang bertemu LAILATUL QADAR
7. Pemulihan Kesihatan Tubuh Badan & Rohani

Insyaallah ana sedang mengumpul beberapa kemaskini untuk tatapan pembaca dan akan update ilmu2 tersebut secepat mungkin.

Salam.

0 ulasan:

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates