EKONOMI KEWANGAN & PERBANKAN ISLAM: Ekonomi Islam: Urusan Halal & Haram

BERSAMA PAUTAN UKHWAH


Ukhwah.com :: Top Blog

"Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang telah menciptakan (sekalian makhluk),Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhanmu Yang MAHA Pemurah,Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan,Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya."

(Al Alaq: Ayat 1-5)

Yang Sedang Membaca:

Yang Sudah Membaca : website analysis

UNGKAPAN RASA

"Semua harus berusaha sekadar kemampuannya bagi menghulur kepakaran dan apa jua yang dimilikinya bagi merealisasikan konsep amar ma'ruf nahi mungkar iaitu sama-sama mengajak kepada kebaikan dan melarang antara satu sama lain dari melakukan kejahatan.

Nasihat tidak semestinya hanya datang dari seorang yang lebih soleh dan sempurna, kerana semua tiada kita yang terlepas dari dosa. Namun, jangan sesekali menjadikan dosa kita penghalang dari usaha memperbaiki masyarakat. Jika itu berlaku, sedarilah ia hanyalah tipu daya Syaitan."

Rabu, September 03, 2008

Ekonomi Islam: Urusan Halal & Haram

Rabu, September 03, 2008
Assalamualaikum w.b.t.

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah ana ade sedikit slot dari kulliyah agama Ustaz Sharil Long berkenaan perkara urusan HALAL & HARAM. Harap pembaca dapat mendengar sedikit penjelasan beliau berkenaanya. Klip lebih kurang 3 minit.

Terima kasih utk saudara/i Soul86Z yg mengupload ke YouTube.Semoga mendapat manafaat darinya.

Salam.

1 ulasan:

Gelombang Rakyat berkata...

Menarik. Dapat pengarannya.

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates